پی جور/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۶۲ درصد جمعیت استان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و این موضوع یکی از دلایل عمده ابتلا به سرطان است.
به گزارش پی جور، جمیل صادقی فر با بیان اینکه نقش تغذیه سالم در پیشگیری و حتی درمان بعضی از بیماریها از جمله سرطان تاییدشده است، افزود:: بیش از ۳۰ درصد جمعیت استان مبتلا به کلسترول بالا مبتلا هستند و ۵۰ درصد جمعیت استان به میران کافی میوه و سبزیجات استفاده نمیکنند.
وی گفت: شیوه زندگی و عادت های تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد بطوریکه درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.
صادقی فر تاکید کرد: برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کاهش اضافه وزن و داشتن مقدار وزن سالم بسیار مهم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم ایلام، مصرف غذاهای سالم، عدم مصرف مشروبات الکلی، ورزش منظم، کنترل وزن، مصرف میوه تازه، عدم مصرف سیگار و استراحت کافی از جمله راههای پیشگیری از سرطان نام برد.
وی تصریح کرد: برخی مواد غذایی از جمله میوهها و سبزیجات روشن، کلم، سبزیجات پهن برگ، گوجه فرنگی، انواع توتها، انگور، ادویه جات، آب و سایر مایعات دارای اثر پیشگیری کننده از سرطان هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: ۴۶ درصد مردم استان فعالیت فیزیکی مناسب ندارند؛ ریسک ابتلا به سرطانهای ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ با ۳۰ دقیقه ورزش متوسط روزانه تا حد زیادی کاهش مییابد.