گزارش “پی جور” از عطر معنویت در موکب شین




کدخبر   18499

به گزارش پی جور؛ اینجا موکب هنرمندان ایلام و ایران (شین) است. موکبی که در سه راهی کارزان واقع در شهرستان سیروان تقریبا ۳ سال است که برپا شده است. در این مکان سراسر فضای معنویت است. نیت و حضور مردم در این مکان استفاده از این فضای معنوی است به این نیت که ساعتی از مسائل روزمره دور باشند و حالت عرفانی پیدا کنند.

روضه خوانی (تعزیه خوانی) با ساده ترین و سنتی ترین شیوه های مرثیه داری ادامه دارد و این مراسم چشم و دل رهگذرانی که ساعتی برای استراحت می آیند به خود جلب می کند در اینجا از گروه تئاتر مذهبی گرفته تا گروه موسیقی و خوشنویسی و نقاشی و… با برنامه های فرهنگی، دینی و آیینی حضور دارند.

علی هلشی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان و حسن اسدی نیا معاون هنری و سینمایی به خبرنگار پی جور می گویند: موکب شین، به مدت ۱۰ روز تا قبل از روز اربعین حسینی (پایان شنبه) میزبان عاشقان است و مراسم روضه خوانی مرتب در آن برگزار می شود. پایان روز شنبه نیز اختتامیه موکب شین است _اجرای تعزیه، مداحی، شعر خوانی با حضور شاعران، قرائت قرآن، فیلم های خیابانی با محوریت مقاومت و عاشورایی، پشت‌نویسی ماشین، برگزاری نمایشگاه عکس، ساخت و انتشار کلیپ موشن گرافی و… از جمله فعالیت های روزانه موکب شین در این ده شب بوده است.

امروز جمعه فرصتی شد تا خبرنگار پی جور با برخی از هنرمندان حاضر در این فضای معنوی به گفت و گو بنشیند.

سجاد مهدیان ۳۴ساله است و در زمینه نمایش های مذهبی و تعزیه خوانی فعالیت دارد.

*آقای مهدیان فعالیتتون از چه زمانی به صورت حرفه ای آغاز کردید؟

حدود ده سال است در تئاتر و سینما و تلویزیون مشغول به فعالیت هستم و تقریبا هفت سال است که حرفه ای تعزیه خوانی کار می کنم.

*آیا تئاتر مذهبی روایت هایش تکراری نیست؟ مخاطب را زده و خسته نمی کند چون مخاطب دنبال هیجان است تا تحلیل کردن یک موضوعی!!

_ نه تکراری نیست. موضوع تئاتر مذهبی، بحث اجتماعی یا طنز نیست. تلاش ما این است که احساسات مخاطب را تحریک کنیم ما بسمت تحلیل نمی رویم بلکه واقعه را مطرح می کنیم. ده شب است که اجرا داریم و مخاطبان هر شب گریه می کنند نشان از تکراری بودن نیست.

آیا تئاتر دینی و مذهبی هم می تواند هم پای تئاتر حرفه ای کار کند؟

_ بله چرا که نه، هر دو از یک لول استفاده می کنند هرچند تئاتر دینی ومذهبی نمی تواند همیشه وجود داشته باشد و اجرای آن منوط به مناسبت هاست (مثل محرم دفاع مقدس و یا دیگر مناسبت ها) بازیگر باید حرفه ای باشد تا با اجرایش با مخاطب ارتباط برقرار کند.۱۰شب در اینجا نمایش آیینی مذهبی اجرا شد بنظرم استقبال خیلی خوبی از نمایش های مذهبی شد و احساس می کنم نمایش های مذهبی هنوز مورد استقبال عموم قرار می گیرد.

*این حرفه از حمایت جدی برخوردار است؟

_ممنونم از سوالتون، باید بگویم خیر. متاسفانه از تئاتر دینی هیچ حمایتی نمی شود حال این حمایت ها می تواند از طرف دولت باشد. اگر حمایت نباشد تئاتر دینی هرگز نمی تواند روی پای خودش بایستد اگر حمایت صورت گیرد ما می توانیم نسبت به پیشرفت تئاتر دینی امیدوار باشیم و آن را به جریان جاری بدل کنیم از مسئولین انتظار داریم به عرصه هنر نیز توجه ویژه ای داشته باشند ما اگر آسیب های اجتماعی را به زبان طنز بیاوریم بی شک تاثیر دوچندان خواهد شد. جدای از عدم حمایت دولت گلایه ما بیشتر بود به کارگردان و تهیه کنندگان است که حق و حقوق بازیگرها تضییع می کنند. ما هنرمند هستیم و رسالت ما این است در خدمت جامعه باشیم در حق بازیگرها ظلم نکنید. من سجاد مهدیان انتظار دارم کارگردان ها و تهیه کنندگان در حق بازیگران ظلم نکنند تا حق بازیگری خورده نشود بازیگرانی با نبوغ و استعداد بالایی پا به این عرصه گذاشتند اما چون حقوقی دریافت نکردند استعداد آن کور شد و این عرصه را ترک کردند _این درست نیست و این یک آسیب و آفت جدی در تئاترهای مذهبی است.

در سمت دیگر، با بهاره الیاسی هنرمند رشته های تجسمی در رابطه با نقش و تاثیر همایش پیاده روی در تولید آثار به گفتگو نشستیم.

*به نظرتان نوع تفکر هنرمند چقدر در اثرش تاثیر دارد؟

نمی شود گفت چقدر تاثیر دارد. یک واقعه را ممکن است چند نفر تعریف کنند یا روایت کنند هر فردی به شکلی یک واقعه یک موضوع و یک سوژه را بیان می کنند که خاص خودش است اگر هنرمند با صداقت باشد تفکرش در اثر هنری اش کاملا تاثیرگذار است.

*نقاشی شما واقعه عاشورا را بازگو می کند این علاقه از کجا می آید؟

_ از عشق به امام حسین و اهل بیت علیهم السلام. انتخاب سوژه برای کارهایم بسیار مهم است اگر در زندگی ام می خواستم تنها یک تابلو کار کنم حتما راجع به این موضوع کار می کردم.

*بنظر شما نقاشی می تواند ابزار انتقال احساسات باشد؟

_ بله حتما، جدای از اینکه انتقال احساسات از طریق موسیقی، سینما، تئاتر و… صورت می گیرد اما یک تابلوی نقاشی با توجه به این که خیلی محدودتر است راحت تر می شود انتقال مفهوم را انجام داد.

علی دارابی مداح و ذاکر اهل بیت ع که به گفته خودش ۳۰ سال کارش مداحی است می گوید: مداح کسی است که آدم را یاد آن بزرگواران می اندازد و یاد آن را در دل ها زنده می کند

*جناب دارابی آیا نوحه خوانان بر ترویج فرهنگ معارف و فرهنگ درست دینی است نقش دارند

_ مداحان باید معارف را به نحو احسن و به شیوه درست در مورد مسائل سیاسی بیان کنند چرا که اگر این معارف با صوت خوب و آهنگ مناسب بیان شود تاثیرگذاری بیشتری در بین مردم خواهد داشت.

*یک مداح چقدر باید با مسائل سیاسی و اجتماعی آشنا باشد؟

_ بسیار زیاد. برخی افراد خرافاتی را بر زبان می آورند که در شان اهل بیت ع نیست. یک مداح با استفاده از احادیث و روایات و منابع که مورد تایید مراجع است برای مداحی اقدام کند. مداح باید در مسیر اهل بیت حرکت کند و در مداحی نیز نباید به شخصی توهین شود.

https://payjor.ir/?p=18499

Spread the love

فاطمه حمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

استقبال بی‌نظیر زائران اربعین از محصولات صنایع‌دستی در پایانه برکت مرز مهران

ج شهریور 2 , 1403
ایلام_ مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام از استقبال زائران اربعین در مسیر بازگشت از نمایشگاه‌ صنایع‌دستی و سوغات محلی در پایانه برکت مرز مهران خبر داد.

شاید برای شما جالب باشد

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع