به گزارش پی جور؛ معضل بیکاری فارغالتحصیلان یکی از مشکلاتی است که گریبان گیر جوانان نه تنها در استان بلکه کشور شده است. متاسفانه فرهنگ کار در جامعه گم شده است و فارغالتحصیلان دانشگاهی هم تمایلی برای ورود به عرصه صنعت ندارند. وقتی یک جوان چند سال از عمرش را صرف درس خواندن در دانشگاهها کردهاست و مدرک دکتری فلان رشته را گرفته است، قبول نمی کند که پس از اینهمه سال زحمت، در نهایت مانند یک نیروی ساده کارگر با حقوق بسیار ناچیز درآمد داشته باشد.هر چند جایگاه دانشگاهها غیر قابل انکار است و همین مسؤلان امروز، خروجی این دانشگاهها هستند.
همه بر این باورند که صرفا دانشگاه و مدرسه پاسخگوی نیاز جامعه جوانان تحصیل کرده در آينده جهت اشتغال نیست. باید فکری شود! چالش بیکاری فارغالتحصیلان بسیار جدی است تا جایی که مدیر کل فنی و حرفه ای استان ایلام نیز اشتغال را مسئله اصلی کشور می داند.
امروز سه شنبه (نهم مرداد ماه) بمناسبت گرامیداشت هفته کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای، نشست خبری حمیدرضا رئیسی مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان ایلام با خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
حمیدرضا رئیسی، از سازمان فنی و حرفه ای بعنوان بازوهای توانمند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نام می برد و می گوید: در طول چهار دهه گذشته، این سازمان توانسته است راه و مسیر زندگی میلیونها نفر را در بحث اشتغال مشخص کند.
وی ادامه می دهد: این سازمان توانسته است با ورود در بحث آموزش دانشجویان، با ایجاد بیش از ۱۲ مرکز مدیریت مهارت آموزی در دانشگاه های استان، امر مهارت آموزی را در دل دانشجویان نهادینه کند تا جوانان بیکار شغلی دست و پا کنند.
رئیسی ضمن تقدیر و قدردانی از خبرنگاران در حمایت از آموزش های مهارتی گفت: اهمیت رسانه بر کسی پوشیده نیست و اصحاب رسانه به عنوان بازوان توانمند و یاوران مهارت به ما در فرهنگ سازی مهارت آموزی کمک و یاری کنند تا با تغییر نگرش در جامعه و زندگی مردم و نگاهی ویژه به مهارت آموزی مشکل و معضل بیکاری حل شود.
این مسؤل در عین حال از ارائه آموزش های مهارتی به ۱۹ گروه هدف خبر داد و گفت: در مراکز آموزشی دولتی آموزش های مهارتی به ۱۹ گروه هدف جامعه یعنی تمام مردم از دانشجو و دانش آموز گرفته تا زنان بیسرپرست و بدسرپرست، سربازان، زندانیان، روستاییان و عشایر ارائه می شود و چتر آموزش مهارت بدون هیچ محدودیت سنی را در برمی گیرد.
وی در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در ۳ماهه سال جاری اداره کل فنی و حرفه ای استان پرداخت و گفت: مجموع عملکرد در ۳ماهه سال جاری، آموزش ۱/۵ میلیون نفر ساعت در قالب مهارت آموزی می باشد.
رئیسی با تشریح اقدامات سازمان فنی و حرفه ای کشور در دولت سیزدهم اظهار داشت: سازمان فنی و حرفه ای در ۴ دهه گذشته اساسنامه نداشت در دولت سیزدهم اساسنامه ای با ۱۸بند تدوین شد که بخش های مختلفی مانند کاهش ساعت کار مربیان، رتبه بندی مربیان و منابع مالی و بودجه ای دارد و از مزایای داشتن این اساسنامه رشد ۴۸ درصدی بودجه سازمان است.
مدیرکل فنی وحرفه ای استان ایلام در ادامه خاطرنشان کرد: بیش از ۵ هزار نفر مربی در کشور بار اصلی آموزش و مهارت برعهده دارند و در حال حاضر با فعالیت ۳۰ ساعت در هفته کار بزرگ آموزش را انجام می دهند.
وی در پایان به فعالیت موکب فنی و حرفه ای جهت خدمات رسانی به زائران در مرز مهران اشاره کرد و گفت: همچنین این اداره به عنوان معین اربعین در شهرستان هلیلان فعالیت دارد.
چالش بیکاری فارغ التحصیلان جدی است