پای نهضت ملی مسکن حسابی می لنگد!




کدخبر   18677

ایلام_ دولت سیزدهم با شعار ساخت ۴ میلیون مسکن در طول چهار سال به میدان آمد و در راستای کاهش قیمت مسکن ، افزایش تولید صنایع ساختمانی ، کاهش نرخ بیکاری و تامین مسکن برای قشرهای فاقد مسکن طرح نهضت ملی مسکن را استارت زد.

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

به گزارش پی جور؛ طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ طبق برنامه پیشرفت داشته است اما در پایان سال گذشته و نیمه اول سال جاری به علت عدم همکاری بانک ها مشکلات ریز و درشت آن با شهروندان همراه شد و مشکلاتی مانند سرعت پایین پیشرفت و عدم تعهد مالی از سوی تامین کنندگان باعث کندی پیشرفت گردیده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار پی جور درباره مسئولیت بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن می گوید: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی وظیفه ساخت و تعیین تکلیف طرح نهضت ملی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت را برعهده دارد.

حبیب الله محبی می گوید راه وشهرسازی متولی اصلی نهضت ملی مسکن در شهر های بزرگ است و بنیاد مسکن به همراه ستاد اجرایی و بسیج سازندگی دستگاه های کمکی هستند و بنیاد مسکن نقش کارگزار در طرح پروژه های نهضت ملی مسکن را دارد.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن متناسب با تسهیلات و امکاناتی که در اختیار دارد اقدام به پرداخت تسهیلات و همچنین مبالغ بلاعوض به افراد واجد شرایط می کند می گوید: در شهرهای بالای ۲۵هزار نفر با توجه به اینکه زمین در اختیار نداریم نمی توانیم در این زمینه اقدام کنیم و اصولا قانون جهش تولید مسکن متولی اصلی طرح نهضت ملی در شهرها را وزارت راه و شهرسازی تعیین نموده است. بنیاد مسکن همواره آماده است برای خانواده های محرومی که مشکل مسکن داشته و نیاز به دریافت تسهیلات دارند اقدامات لازم را انجام دهد و تاکنون این مهم در روستاهای مختلف استان و شهرهای زیر ۲۵ هزارنفر جمعیت انجام شده است.

وی می گوید: واقعیت این است که کُند بودن پروژه مسکن به مشکلات حوزه عدم پرداخت تسهیلات بخش مسکن و عدم آورده به موقع متقاضیان برمی گردد و بانک های عامل در پرداخت تسهیلات پروژه مسکن های مسکن کوتاهی می کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان ایلام پرداخت تسهیلات مسکن را پایین تر از حد انتظار دانسته و معتقد است با توجه به توان فنی و اجرایی دستگاه های متولی و سازندگان باید این موضوع را از بانک های استان مطالبه کنیم بخش زیادی از اجرای پروژه نهضت ملی مسکن در پشت درب اعتبارات مالی متوقف شده است.

وی با اشاره به اینکه بانک ها باید در تسهیلات دهی به مردم برای ساخت مسکن مشارکت کنند اضافه کرد: متاسفانه بانک ها هم اکنون آن طور که انتظار می رود همکاری نداشته و در این باره کوتاهی کرده و تسهیلات را، یا پرداخت نمی کنند و یا با تاخیر چند ماهه انجام می دهند که این امر باعث افزایش سود دوران مشارکت و طولانی شدن دوره ساخت گردیده که هزینه های آن متوجه متقاضیان میگردد.

محبی مشکل بعدی را مسئله تامین زمین مناسب عنوان می کند و می گوید: دستگاه متولی باید سعی کند زمینه های مرغوب تری را وارد پروژه نهضت ملی مسکن کند چرا که پروژه های مسکن علاوه بر تحمیل هزینه های زیرساختی زیاد به دولت هزینه و زمان زیادی را صرف آماده سازی و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و طولانی شدن دوره ساخت می نماید.

مدیرکل بنیاد مسکن پیشنهاد داد: دستگاه های ذی ربط از جمله وزارت نیرو وزارت آموزش و پرورش وزارت بهداشت وزارت ورزش و غیره، تاسیسات و خدمات زیربنایی و روبنایی را که مسئولیت دارند همزمان با پروژه های مسکونی خدمات را آغاز کنند تا زمانی که متقاضیان ساکن می شوند به خدمات مورد نیاز دسترسی آسان داشته باشند.

وی در بخش تامین زمین روستایی از استاندار محترم و اداره کل منابع طبیعی استان که نسبت به تامین زمین برای طرح ملی مسکن روستایی تمام توان خود را در این زمینه به کار گرفته اند تشکر کرد و گفت: ده هزار قطعه زمین روستایی که طبق مصوبات شورای عالی مسکن و شورای تامین مسکن استان مصوب شده بود محقق گردید که این تعداد پس از تصویب در شورای تامین مسکن استان و شورای برنامه ریزی توسعه و حمایت های بی دریغ استاندار محترم هم اکنون در تمام روستاهایی که تصویب شده اند آماده واگذاری به متقاضیان واجد شرایط می باشد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان افزود: کسانی که در شهر امکان تامین زمین برایشان فراهم نشده بنیاد مسکن با تسهیلات طرح نهضت ملی با ۳۵۰ میلیون تومان قرض الحسنه ( سود و کارمزد ۵ درصد ) در روستا زمین در اختیارشان قرار می دهیم تا صاحب مسکن شوند.

وی در ادامه‌ می گوید: در صورت تامین زمین توسط راه و شهرسازی در قالب طرح نهضت ملی مسکن محرومان در شهرها می توانیم با هزینه کمتر نسبت به تامین مسکن متقاضیان واجد شرایط اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه سهم مسکن محرومان در استان ایلام ۱۴۰۰ واحد است گفت: در صورت تامین زمین مناسب از طریق راه و شهرسازی این مهم طی ۲ سال تحقق خواهد یافت اما علی رغم پیگیری های به عمل آمده طی یک سال گذشته تا کنون زمین مورد نیاز این طرح به طور کامل تامین نشده است.

حبیب اله محبی بیان کرد : طی سه سال گذشته بالغ بر ۱۱ هزار واحد روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار به بانک های عامل معرفی کردیم از این تعداد هشت هزار و ۳۹۰ واحد موفق به شروع به کار و شش هزار و ۹۰ واحد به بهره برداری رسیده است و مابقی با پیشرفت ۳۰ تا ۸۰ درصد در دست اقدام می باشد.

https://payjor.ir/?p=18677

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

فاطمه حمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

اینجا همه تاکید می کنند!!

چ شهریور 21 , 1403
✍️: فرج براری/ فعال رسانه ای نوزدهم شهریور ماه روز جهانی پیشگیری از خودکشی نام گرفته است. ایلام جاییست که در میزان آمار بالای خودکشی برای خودش در جهان اسم و رسمی دارد. سرزمین طلوع آفتاب است اما سالهاست غروب خودخواسته ی مردمش را به نظاره نشسته است. جامعه شناسان […]

شاید برای شما جالب باشد

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع