منیت را کنار بگذاریم با مای انسانی کرونا را شکست دهیم




کدخبر   6503

پروین صمیم نیا- درآستانه دومین بهاری قرارداریم که مهمان ناخوانده ای ازجنوب شرق آسیا مهمان سرزمینمان شده واین مهمان، ناخوانده و ناخواسته و البته شوم و نامیمون در این مدت چنان مورد استقبال ما قرارگرفته و آن را سخت درآغوش گرفته ایم که خیال بازگشت به موطن خویش را ندارد، بیچاره اگرهم بخواهد برگردد جایی دروطن خویش ندارد.
از بس دراینجا به اوخوش گذشته خیال رفتن ندارد،مهمانی هم حدی دارد نه زبانش را می فهمیم و نه اوزبان مارا میفهمد ،زبانش مثل زبان مادریش(چین) نامفهوم است، آنقدرتیزو نیشداراست که همانند نیشتر درریه های میزبانش فرومیرود و طوری چمبره می زند که نای صاحب خانه اش را می گیرد ،اگرهم نایی برایش باقی بماند و جان سالم به در ببرد جای سنگین نیشش تا مدتها برنفس های او سنگینی می کند.
آری بیش از یک سال است که ویروس منحوس کرونا از خواستگاه خود یعنی چین به تمام جهان شیوع پیدا کرده و متاسفانه تاکنون جان انسانهای بیگناه زیادی را گرفته و خانواده های زیادی را داغدار کرده است.
این ویروس با قدرت سرایت و همه گیری فرآوان به یک معضل جهانی تبدیل شده و هرباربا یک ملیت و جهشی خطرناکتر از قبل عرض اندام میکند و به این راحتی ها هم قصدرفتن ندارد و هربار رنگ و نقش عوض میکند.
کرونا،ویروس موتاسیون یافته ای است که با قدرت سرایت و کشندگی بالا، علی الخصوص با جهش هایی که پیدا کرده آرامش را ازتمام کره زمین گرفته و به این راحتی هم دست ازسر این بشرضعیف که ؛به تعبیرقرآن نمیتواند پشه ای را ازخود دفع کند؛ برنمیدارد.
فائق آمدن بر این ویروس با این قدرت همه گیری و کشندگی بالا، عزمی جهانی میطلبد چرا که اگر کشوری بخواهد این ویروس را کامل در کشورش ریشه کن کند باید ارتباطش را باتمام دنیا قطع کند و هیچگونه مراودات تجاری و رفت و آمد و بده بستانی با خارج نداشته باشد که این امری نشدنی و دوراز ذهن است.
پس می طلبد هرکسی در هرنقطه ای ازاین جهان و درهرجایگاهی که قرار دارد در قبال خود و در قبال جان دیگران احساس مسوولیت کند وبرای ریشه کنی این بلای جهانی حداقل با رعایت پروتکلهای بهداشتی مانع از گسترش و توسعه هرچه بیشتر این ویروس موتاسیون یافته شود.
کرونا ویروس موذی، در طی مدتی که بروز و ظهور پیداکرده به طور کلی دنیا رادچار آشوب وسردرگمی نموده،خیلی ها ازترس ازدست دادن عزیزانشان و از ترس جان خویش، دچار آسیبهای روحی شدید شده اند خیلی ها با کارهای نامعقول و عجیب و غریب که در سایتهای غیرمعتبرمنتشر می شد برای جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا با مصرف الکل و داروهای دیگر، درواقع قبل از اینکه کرونا به سراغشان بیاید خود بلای جان شیرین خویش شدند.عده ای هم در پی رعایت بیش از حد ،دچار وسواس شدید شده اند که آثارروحی آنرابه وضوح میتوانیم در جامعه ببینیم.
کسانی هم ناباورانه شاهد مرگ عزیزترین کسان خود بودند که نتوانستند اورا برای آخرین بار دربغل گیرند و یک دل سیرگریه کنند یا حتی برایش مراسم ختم بگیرند،تعداد زیادی از هموطنانمان و چهره های ورزشی و هنری کشورمان قربانی این ویروس بیرحم شدند و هزاران هزار انسان بیگناه در پی ابتلا به این ویروس بیرحم جان خود را ازدست دادند.
به طور کلی روح و روان همه مردم جهان به نوعی دچار آسیب شده و آثارزیانبار آن با پایان یافتن و ریشه کنی کرونا بیشتر خود رانشان خواهد داد اما با وجود اینهمه ناملایمات از حق نگذریم کرونا مزایایی هم داشت.
همه قبول داریم که معمولا زیباترین بارانها ازدل سیاهترین ابرها می بارند، کرونا هم با وجودتمام بدیها وزشتی هایش و با همه آشوبی که در سراسر دنیا ایجاد کرد نقاط مثبتی هم داشت.
کروناباعث نوعی توازن بین انسان و طبیعت شد، به جهان و جهانیان فرصت استراحت داد، برای نخستین بارجوزمین نفسی راحت کشید، هوای زمین به خاطر استفاده ی کمتر ازسوختهای فسیلی پاک شد،طبیعت خونی تازه در رگهایش دویدن گرفت،سطح بهداشت فردی و اجتماعی جوامع افزایش پیداکرد، همبستگی ناشی از دردی مشترک و همه گیر ایجاد شد و این همدلی و همبستگی در سطحی جهانی به وجود آمد و شکل گرفت ودرواقع یک انقلابی در گستره جهانی اتفاق افتاد.
روی یک سری فرهنگها و آداب رسوم ما ایرانیان تأثیرگذاشت ،کارهای مخاطره آمیزی چون چهارشنبه سوری روتعطیل کرد ،آیین سیزده بدر که طبیعت را به ورطه نابودی می کشاند کمتر شد و یا برگزار نشد و اینها از نکات مثبت و بارز ظهور و بروز کرونا بود، که شاید به خاطر این همه تغییر و تحول در زمان کرونا، تاریخ، زمین را به دوبخش قبل از کرونا و بعد از کرونا تقسیم کند، دوران کرونا درواقع دورانی طلایی برای طبیعت و زمین بود.
کرونا شگفت انگیز ترین اتفاقی بود که بشر در نیم قرن اخیر تجربه کرده بود اتفاقات زیادی در طول تاریخ، زندگی بشر را تغییر دادند و لی هیچکدام به اندازه کرونا نتوانسته بود در این سطح وسیع و به این شیوه چنین بشر را درگیر خود کند.
کرونا نگاه همه دنیار ا به مرگ عوض کرد،این همه گیری، فقیرو غنی، دارا و ندار و سیاستمدار و شهروند عادی را به یک گونه و به یک میزان تهدید کرد، شرایط قرنطینه باعث شد که ما قدرآزادی هایمان و اکسیژنی را که خداوند به طور مجانی سالها در اختیارمان گذاشته را بدانیم.
کرونا خانه خدا و مساجد و عبادتگاهها را در سراسرجهان به ورطه تعطیلی کشاند و خواست این نکته را یادآور شود که درهرصورت باید خداوند را با چشم دل ببینیم خانه اورا با پای دل طواف کنیم وصدایش را باگوش دل بشنویم.
و شاید هیچوقت بشری که در حال پیشرفت و توسعه تکنولوژی بود و تمام تلاش خود را صرف پیشرفتهای شگرف کرده بود فکرش را نمیکردچنین در مقابل ویروسی به این ریزی درمانده و مستأصل شود شاید هم تلنگری بود که به مابگوید ای بشرخالق تو خداست تو نمی توانی در مقابل خالقت مغرور شوی و ادعای خدایی کنی، اگر مغز متفکر شدی خالق این مغزت خودت نیستی اون بالاییه.
کرونا به ما آموخت که سفید پوشان کادردرمان را هم دریابیم ،آنان فرشتگان بی ادعایی هستند که در خط مقدم این جبهه قرار دارند و باید نگاه دوباره ای به ارزش گذاری انسانها داشته باشیم.
کرونا به ما آموخت که تجملات خوشبختی و آرامش نمی آورد، درکنارهم بودن است که زندگی ها را زیبا میکند.
ومهترازهمه به ما آموخت که سرنوشت همه انسانها مشترک است وزندگی همه با توجه به توسعه ارتباطات به هم گره خورده و در هم تنیده شده و این گستره عظیم جهانی همانند یک پیکر میتواند باشد، وقتی درچین با فرسنگها فاصله، یکی کرونا گرفت تمام نقاط جهان درگیر شدند پس اگرعضوی از این گیتی آسیب ببیند میتواند عضوی دیگر را درجایی با فرسنگها فاصله در گوشه دیگری از این دنیا بیقرار و بی تاب و ناآرام کند، به قول شاعر ؛چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها رانماند قرار.
پس این کره خاکی بسان همان کشتی است و مردمانش ساکنان این کشتی، اگر کسی بخواهد از روی خودخواهی آسیبی به این کشتی بزند آب به داخل کشتی نفوذ کرده و کم کم کل کشتی پراز آب میشود و همه را غرق خواهد کرد.
با همه این اوصاف ریشه کنی کرونا عزمی جهانی را می طلبد،چرا که اگر این ویروس هم به طور کامل در کشورریشه کن شود بازجای نگرانی وجود دارد که گونه ای با ملیتی دیگر و جهشی جدیدتر کشور را درگیر خود کند و چون این بیماری تا وقتی خود رانشان دهد ممکن است علائم اولیه اش نهفته باشد و حتی خود بیمارنداند که درگیر شده است، شخص مبتلا افراد زیادی را گرفتار کند لذا می طلبد همه ما انسانها در هرگوشه ای از این کره خاکی وظیفه خود بدانیم که به خاطرحفظ جان خود و جان هر بشری در هرنقطه ای ازاین جهان پهناور،حدأقل پروتکلهایی که برای فائق آمدن براین ویروس توصیه شده را رعایت کنیم چرا که کرونا معضلی جهانی است وهیچ کشوری به تنهایی نمیتواند آنرا مهار کند.
همه دنیا زنجیروار بهم وابسته هستند حتی آمریکا که یک ابرقدرت است برای ادامه زندگی و حیات اقتصادیش به کشورهای مختلف وابسته است و به قول معروف این بده بستانها از قدیم مرسوم بوده از یک خانه به خانه دیگری ،از یک محله به محله دیگر و در سطح گسترده تراز یک کشور به کشوری دیگر ومردم جهان کلا تحت تأثیر این بده بستنانها میتواند به حیات خود ادامه دهند ،کرونا ویروس هم در این زمینه عادل برخورد کرده و فرقی بین ابر قدرت و کشور ضعیف نذاشته و ابر قدرتها را بیشتر درگیر کرده است.
پس میطلبد که همه مردم جهان از مسوول گرفته تا یک شخص عادی همه درقبال همدیگر احساس مسوولیت داشته باشیم و برای غلبه براین ویروس به خداوند پناه ببریم و با رعایت پروتکل های بهداشتی و احساس وظیفه در قبال همدیگر این بحران را مدیریت کنیم چراکه تا خودمان نخواهیم کرونا نمیتواند مارادرگیر خود کند.
این کرونا نیست که مهمان مامی شود این ماهستیم که با عدم رعایت بهداشت و نادیده گرفتن محدودیتها و عدم رعایت پروتکل ها ونکاتی که برای فائق آمدن براین ویروس ذکر شده، اجازه میدهیم کرونا نفس ما و هموطنانمان و انسانهای بیگناه دیگری را در این پهنه هستی بگیرد، لذا اگر من رعایت نکنم ،تورعایت نکنی،هیچوقت کاری از پیش نمیبریم تنها راه غلبه بر هر مشکلی همبستگی و یک دلی و یکصدایی است .
پس بیاییم مردم و مسوولان دسته به دست هم بدهیم و با کنار گذاشتن منیت ها، با مای انسانی کرونا را شکست دهیم قبل از اینکه این ویروس ملیتش را به ایرانی تغییر نداده و تبدیل به تولید ملی نشده است.

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

فعالیت شبانه روزی جهت اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک

ج اسفند 8 , 1399
مدیر درمان تامین اجتماعی از فعالیت تمامی واحدهای مدیریت درمان استان جهت اجرای طرح نسخه الکترونیک بصورت شبانه روزی خبر داد. به گزارش پی جور، علیرضا رمضان اظهار داشت: تیمی مجرب از کارشناسان مدیریت درمان تامین اجتماعی استان مشکلات احتمالی را رصد و با پزشکان و موسسات درمانی در تعامل هستند. […]

شاید برای شما جالب باشد

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع