علل کمبود آب در کشورهای جهان چیست




کدخبر   13634

ایلام – بعضی علل کمبود آب، استفاده بیش از حد، خشکسالی، گرمایش جهانی، تخلیه غیرقانونی زباله‌ها و وقوع بلایای طبیعی است.

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

به گزارش پی جور به نقل از پایگاه خبری ترنم بهاری ،  کمبود آب مواردی چون بحران آب، کمبود آب یا تنش آب (مشکل در یافتن منابع آب شیرین) را در بر می‌گیرد. این مشکل می‌تواند ناشی از کمبود فیزیکی یا کمبود اقتصادی آب باشد. کمبود آب فیزیکی به وضعیتی گفته می‌شود که منابع طبیعی آب قادر به پاسخگویی به تقاضای یک منطقه نباشد در حالی که کمبود اقتصادی آب ناشی از منابع ضعیف برای مدیریت آب است.

حقایقی در مورد کمبود آب

حدود ۷۰ درصد از سطح زمین را آب تشکیل می‌دهد که سه درصد آن آب شیرین بوده که برای مصرف انسان‌ها مناسب است.حدود دو سوم از این میزان نیز در یخچال‌های طبیعی یخ زده قرار گرفته است و برای استفاده انسان‌ها در دسترس نیست.متأسفانه میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان به آب دسترسی نداشته و یا اگر امکان دسترسی به منابع آب برای آنها وجود داشته باشدnنمی‌توانند از آن استفاده کنند.یکی از دیگر حقایقی که در مورد این منبع جهانی وجود دارد این است که آب آشامیدنی سالم و تمیز، کمیاب است و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تمام روز خود را برای جستجوی آن صرف می‌کنند. با این حال افرادی که به آب آشامیدنی تمیز دسترسی دارند عاقلانه از آن استفاده نمی‌کنند. طبق گزارش سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست(WWF)، حدود ۱.۱ میلیارد نفر در سراسر جهان به آب دسترسی ندارند و در مجموع ۲.۷ میلیارد نفر حداقل یک ماه از سال، دچار کمبود آب می‌شوند. اما علل کمبود آب چیست، چه عواقبی دارد و آیا راه حل‌هایی برای رفع این مشکل وجود دارد؟ در ادامه شما را با علل وجود کم آبی در جهان آشنا می‌کنیم:

استفاده بیش از حد از آب

استفاده بیش از حد از آب مسئله مهمی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. ممکن است آب برای استفاده افراد، حیوانات، مصارف زمین و یا در فعالیت‌های تفریحی بدون توجه به تأثیراتی که ممکن است بر دنیای اطراف داشته باشد، مصرف شود.

درگیری و خشونت

اگر در منطقه‌ای از زمین درگیری وجود داشته باشد، ممکن است دسترسی به آب آن مکان برای افراد مشکل باشد. این موضوع منجر به تخریب زیرساخت‌های مهم محلی شده و تأمین آب بسیاری از افراد را دچار اختلال می‌کند. در بدترین سناریوها، اگر مردم بخواهند به آب این مناطق دسترسی پیدا کنند ممکن است به دلیل وجود خشونت جان خود را از دست بدهند.

سکونت در مناطق دورافتاده

تعدادی از مناطق دور افتاده در سراسر جهان وجود دارد که با کمبود آب مواجه هستند. ممکن است هیچ‌گونه منابع دسترسی به

آب در این مناطق خلوت و بیابانی وجود نداشته باشد تا افراد بتوانند نیاز روزانه خود را به این منبع مهم حیات برطرف کنند.

خشکسالی

به طور کلی مناطقی دچار خشکسالی می‌شود که دارای آب و هوای گرم و خشک بوده و میزان بارندگی برای تأمین منابع آب ساکنان آنها کافی نباشد. برخی مناطق با خشکسالی دائمی مواجه هستند در حالی که مناطق دیگر ممکن است به طور اتفاقی دچار خشکسالی شوند. مشکل خشکسالی در سراسر جهان رایج بوده و ممکن است سطح آب زیرزمینی را به شدت کاهش دهد و دسترسی به آب چشمه‌ها را برای مردم غیرممکن کند.

گرمایش جهانی

گرمایش زمین یکی دیگر از عوامل مهم کمبود آب است. وقتی دمای هوای ما گرم‌تر می‌شود آب رودخانه‌ها و دریاچه‌ها سریع‌تر تبخیر شده در نتیجه افرادی که برای آب آشامیدنی به این منابع آبی متکی هستند از عواقب گرمایش جهانی رنج می‌برند؛ این موضوع بر منابع آب محلی نیز تأثیر می‌گذارد.

تخلیه غیرقانونی زباله‌ها

تخلیه غیرقانونی زباله‌ها یکی دیگر از دلایل مهم کمبود آب است. اغلب صنایع، زباله‌های صنعتی خود را داخل رودخانه‌ها و دریاچه‌های اطراف می‌ریزند زیرا این کار راهی آسان و ارزان برای از بین بردن زباله‌ها است، اما تخلیه غیرقانونی زباله‌ها منجر به آلودگی جدی آب می‌شود. بنابراین افرادی که برای تأمین آب به این منابع آبی متکی هستند، با کمبود شدید آب مواجه می‌شوند.

بلایای طبیعی

بلایای طبیعی مانند سونامی و سیل نیز ممکن است باعث کمبود شدید آب برای ساکنان محلی شود زیرا در صورت وقوع چنین وقایعی، احتمال دارد منابع آب محلی به طور کامل از بین برود همچنین ممکن است در پی وقوع سیل با جابجایی مقادیر زیادی خاک، آب‌های محلی دچار آلودگی جدی شود در نتیجه پس از جاری شدن سیل، رودخانه‌های محلی، دیگر برای تأمین منابع آب آشامیدنی مناسب نباشند.

https://payjor.ir/?p=13634

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

فاطمه حمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

هشدار به ایلامی‌ها / ارسال انبوه پیامک جعلی سامانه ثنا به شهروندان ایلامی

ی تیر 19 , 1401
پی جور_ سرپرست پلیس فتا انتظامی استان ایلام در خصوص کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک جعلی سامانه ثنا هشدار داد و گفت: شهروندان به این گونه پیامک‌ها توجه نکنند.

شاید برای شما جالب باشد

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع