تهدیدهای کرونا و شرایط بوجود آمده ناشی از شیوع این ویروس در جامعه فرصتی برای گسترش فرهنگ مطالعه کتاب و ایجاد فضای بهتر برای کتابخوانی از سوی اقشار مختلف است.
به گزارش پی جور، مدیر کل کتابخانه های استان ایلام در گفتگویی صمیمانه در کارگروه رسانه ای کرونا در فضای مجازی اظهار کرد: به دلیل محدودیتهای کرونایی که اعضای خانواده ها بیشتر در کنار هم هستند از کتاب میتوان بیشترین استفاده را برد لذا باید زمینهای ایجاد شود که بدون حضور مردم و به صورت اینترنتی همه کتابها در دسترس اقشار مختلف قرار گیرد.
سمیه حیدری ادامه داد: در این زمینه اطلاع رسانی های لازم و کافی از طریق کانال های اطلاع رسانی و همچنین وب سایت کتابخانه مرکزی ارائه شده است. به عبارت دیگر هیچ ضرورتی به مراجعه فیزیکی کاربران به کتابخانه مرکزی برای دسترسی به منابع اطلاعاتی خود نیست و همگان از محل اقامت خود می توانند از این خدمات استفاده کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما، که آیا گسترش ویروس کرونا در بودجه کتابخانه ها تأثیر منفی داشته است، گفت: خوشبختانه تاثیر منفی نداشته است در بحث تملک و دارایی طبق گفته قیصوری رییس سازمان برنامه و بودجه استان نسبت به سال گذشته حدود ۵۰درصد افزایش اعتبار داشته ایم و توانسته ایم از طریق نهادهای کتابخانه ها و سایر بنیاد های علوی و بنیاد برکت اعتبارات خوبی جذب کنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر، که نهاد کتابخانه ها چه خدمات اطلاعاتی به نابینایان و کم بینایان داشته است، افزود: در کتابخانه مرکزی یک بخش نابینایان و کم بینایان در سال ۹۴ تاسیس شده است که توسط دو کتابدار توانمند و مسلط خانم شفیعی و آقای چراغی مدیریت می شود و در حال حاضر ۲۱۶نفر عضو دارند به همت این دو ، ۱۲هزار جلد کتاب گویا تهیه شده است که از این تعداد حدود ۹۹۰ نسخه کتاب مربوط به بخش کودکان و نوجوانان است.
وی همچنین بیان داشت: در بخش نابینایان حدود ۴۴۸نسخه کتاب به خط بریل موجود است و ۸۰نسخه آن مربوط به کودک و نوجوان می باشد.
مدیر کل کتابخانه های استان در ارزیابی زمینه فرهنگی (کتاب و کتابخوانی) ضمن تشکر از کارکنان نهاد کتابخانههای عمومی استان که دارای عملکرد موفقی است، گفت: استانمان دارای ظرفیت های بسیار خوبی به ویژه در زمینه فرهنگی است، امیدواریم شاهد موفقیت بیشتر در زمینه کتاب و کتابخوانی باشیم.