معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در طول سال به طور متوسط بیش از ۲هزار مورد عقرب گزیدگی در استان اتفاق میافتد.
دکتر جمیل صادقیفر با بیان اینکه عقرب گزیدگی یکی از معضلات بهداشتی استان ایلام است، اظهار داشت: با این میزان عقرب گزیدگی در استان، ایلام جزو استانهای پرخطر محسوب می شود.
وی با اشاره به زیست گونه های مختلف عقرب، بخصوص عقرب گادیم به عنوان خطرناکترین و سمی ترین عقرب ایران در استان ایلام، افزود: رعایت توصیههای بهداشتی ارائه شده از سوی مراکز بهداشتی، عدم خود درمانی و یا درمانهای سنتی در صورت عقرب زدگی منجر به کاهش خطرات ناشی از عقرب زدگی خواهدشد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، یادآورشد: بهترین اقدام در صورت عقرب گزیدگی، رساندن سریع فرد بیمار به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و بیمارستان است. وی همچنین به راههای پیشگیری از عقرب گزیدگی اشاره کرد و گفت: از راههای پیشگیری از عقرب گزیدگی می توان به خودداری از نگهداشتن البسه در كف اتاق، بازرسی لباس و كفش و دیگر وسایل قبل از پوشیدن از نظر وجود احتمالی عقرب، استفاده از مصالح ساختمانی مناسب در روستاها و بهسازی منازل و محیط روستایی اشاره كرد. دکتر صادقیفر همچنین استفاده از دستكش و چكمه توسط كشاورزان و كارگران ساختمانی هنگام كار در باغات و مزارع و ساختمان سازی، ممانعت از بازی کردن کودکان با پای برهنه در پارک ها وکوچه ها از دیگر راهكارهای پیشگیری از عقرب گزیدگی عنوان کرد.