زنان، حافظان کیان خانواده هستند




کدخبر   16266

ایلام_ موضوع خانواده یکی از مباحثی بوده که زن بطور سنتی و فطری نقش خود را در آن ایفا می کرده است ( و از سوی دیگر نقش فعال اجتماعی داشته و در عرصه‌های مختلف اجتماعی همچون دانشگاه، حوزه، عرصه‌های اشتغال، آموزش، اقتصادی و… حضور داشته که اتفاق بسیار مهمی است و زنانی که در این عرصه ها حضور دارند توانسته اند نقش خود را در خانواده به طور موفق ایفا کنند.

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

به گزارش پی جور؛ زن می تواند در عرصه خانواده مادر و همسر موفقی باشد و عرصه خانواده را مدیریت کند. در اوضاع اقتصادی فعلی نمی‌توان تنها از مردان توقعِ تامین معیشت را داشت زیرا هزینه های جاری الان نسبت به گذشته روز به روز بالاتر میرود در نتیجه نباید در مسیر اشتغال زنان مانع‌تراشی کرد.

کار کردن زنان در رستوران ها، آژانس بانوان، بوتیک ها، کافی شاپ ها و کافه ها و.‌‌.. که از این طریق کسب درآمد و امرار معاش می کنند آن هم در شرایطی که با مشکل عمده اشتغال حتی برای زنان تحصیل کرده روبرو هستیم و تعدادی بسیار از افراد تحصیل کرده در شرایط فعلی برای یافتن کار مناسب دچار مشکل هستند و این موضوع حتی در مورد افرادی که تحصیلات کمتری دارند نیز صادق است.

آنچه که در اسلام جایز است کار کردن می باشد از کارگری گرفته تا کارهای پزشکی، معماری نویسندگی و… فرقی نمی کند و همانطور کار زنان در هتل ها، آژانس ها، رستوران ها، مهماندار هواپیما ها مانعی ندارد. استفاده از زنان در چنین اماکنی چنانچه با رعایت اصول و موازین اخلاقی باشد بلامانع است.

بیکاری چند درصدی زنان نسبت به مردان، دستمزد پایین آن ها و حضورشان در بخش های غیر رسمی و ناامنی اقتصادی با توجه به نرخ بیکاری زنان در جامعه این مکان ها محلی برای کسب درآمد زنان نیازمند است و نمی تواند محل اشکال قرار گیرد. در واقع محکوم کردن یک طرفه زنان و ممنوع کردن حضور زنان به بهانه آسیب های اجتماعی کار درستی نیست و به نوعی برخورد تبعیض آمیز علیه حق شهروندی زنان است.

دانش آموخته ای که در آژانس بانوان کار می کند

یکی از زنان شاغل در آژانس بانوان ضمن اشاره به شرایط کار خود و دلیل انتخاب آن تاکید می‌کند که از مسئولان توقع دارم به جای ممنوعیت اشتغال زنان در هر زمینه و شغلی در جهت بهبود شرایط بیمه و کاری آنها اقدام کنند نه آنکه ما را از داشتن یک شغل سالم محروم کنند.

فاطمه مدتی است که در آژانس بانوان شهر ایلام مشغول به کار شده است. وی که دانش آموخته رشته مدیریت در دانشگاه ایلام است ورود خود به این شغل را اینگونه به خبرنگار “پی جور” می گوید: پدرم شغل آزاد دارد و مادرم خانه دار است سه خواهر هستیم و من فرزند ارشد خانواده هستم در دانشگاه پذیرفته شدم و پس از گذشت مدتی تصمیم گرفتم برای پرداخت هزینه تحصیل و روزمره مشغول به کار شوم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم کار بالاست و ساعت و وقت معینی ندارد اما با استقبال پذیرفتم و کار خود را در آنجا آغاز کردم و اینک کمک خرج خانواده ام هستم.

فاطمه ضمن تشریح کار در آژانس بانوان گفت: با توجه به اینکه بانوان بیمه نیستند توقع داشتم اگر مسئولین قرار است در مورد اشتغال زنان اظهارنظری کنند درباره این گونه مسائل و بهبود شرایط کاری ما باشد که زندگی خود را از راه های سالم و با تلاش برای رسیدن به اهدافمان می گذرانیم.

سرپرست خانواری که روی پای خود می ایستد

“شهناز ک “، ۳۸ساله، دیپلمه، ۶ سال است که در رستوران شهر ایلام مشغول به کار است.

وی که زندگی مشترک شان به جدایی کشیده شده است اینک خود سرپرست خانوار است و حضانت دو فرزند دختر و پسر ۱۵ و ۱۲ ساله اش را از دادگاه گرفته است به خبرنگار ما، می‌گوید: به یکی از رستوران های شهر مراجعه کردم و کار خود را در آنجا شروع کردم.

وی با اشاره به اینکه پس از گذشت مدتی به این شغل بسیار علاقه‌مند شدم افزود: دوره هایی را در این زمینه دیدم و در کار خود بسیار پیشرفت کردم به صورتی که اکنون پس از گذشت شش سال از سمت سالن داری به مدیریت داخلی ارتقاء شغلی پیدا کردم.

شهناز در پاسخ به این سوال که شما چرا مجبور شده اید خانواده را اداره کنید، می گوید: طلاق! طلاق مشکلی است که بسیاری از زنان هم سن و سال من را که به ۴۰ سالگی نزدیک می‌شوند دچار مشکل کرده است. سالهای اول با خودم می گفتم باید بجنگم و مبارزه کنم تا بتوانم فرزندانم را بزرگ کنم اما حالا پس از نزدیک به ۸سال دیگر انرژی و توانایی ندارم باید ماهی ۲میلیون تومان اجاره خانه بدهم.

وی با اشاره به افزایش شدید قیمت های خانه و خرج زندگی در سالهای اخیر اظهار کرد: هرچند که به این کار علاقه دارم اما از طرفی دیگر هم این کار برای من به یک ضرورت تبدیل شده است. در آن زمان با ۵ میلیون تومان پول پیش و ۲۵۰ هزار تومان اجاره ماهانه خانه کوچکی را می توانستم اجاره کنم اکنون دیگر هیچ خانه‌ای با اجاره کمتر از ۲ میلیون تومان پیدا نمی شود بنابراین بسیار بیش از پیش کار می کنم.

شهناز در پاسخ به اینکه آیا در این مدت با مشکلات اخلاقی از سوی مشتریان و یا کارفرما روبرو شده است یا خیر، گفت: من همواره در مکانهای کار می کنم که موازین اخلاقی در آن رعایت می شود و معمولاً کارکنان لباسهای فرم مقنعه مانتوی بلند و پیش بند داشته اند.

شهناز اظهار کرد: در این مدت ۶ سال به رغم این که کارم را دوست دارم و افتخار می کنم که سالم و راه حلال زندگی می کنم اما همیشه به خاطر این ممنوعیت( کار کردن زنان) با فشار و استرس کار کردم و اکنون نیز احساس می کنم که با این اظهار نظر فشار کار برایم بسیار بیشتر شده است. این شرایط زندگی من است شما را به خدا صدای ما را به مسئولان برسانید.

نباید مانع کسب درآمد دختران و زنان سرپرست خانوار شد

برای بررسی اشتغال زنان به سراغ خانم سعیده نیک روش رفتیم و نظر وی را به عنوان دکترای جامعه شناسی در این مورد جویا شدیم.

این جامعه شناس درباره توانایی زنان برای اداره زندگی خود به خبرنگار «پی جور» گفت: ما در طول تاریخ زن هایی داشتیم که مجبور شده‌اند اینگونه زندگی کنند اما نشان دادند به خوبی می توانند از پس این کار بر آیند.

وی با اشاره به اینکه من زنان بسیار باکفایتی را دیده ام که کشاورزی می کردند و خرج خانه را در می آوردند و بچه ها را به استقلال اقتصادی و اجتماعی رسانده اند، گفت: اگر به هر دلیل و برخلاف ساختار انسانی و الهی، خانواده ای از هم پاشید و زن و مرد از هم جدا شدند زن باید بتواند روی پای خودش بایستد و بدون اینکه وصله ناجور و سربار خانواده اش باشد زندگی و فرزندانش را اداره کند.

این جامعه شناس با تاکید بر اینکه زنان سرپرست خانوار باید مورد حمایت جدی دولت و بخش خصوصی قرار بگیرند می گوید: کسانی که در بخش دولتی و خصوصی کارآفرین هستند باید مشاغل زنانه را برای اینگونه زنان تعریف کنند و با توجه به اینکه معمولاً به این زنان حقوق کمتری داده می‌شود دولت باید در قالب بیمه و سایر بسته های حمایتی آنها را زیر پوشش قرار دهد تا دچار مشکلاتی بیشتر از آنچه دارند نشوند.

وی ادامه داد: اما آنچه مسلم است این است که اگر دولت این زنان آسیب پذیر را در اولویت استخدام در بخش های دولتی یا بخش های تحت نظارت دولت قرار دهد یا از راه بنگاه های کاریابی مورد اطمینان، آنها را به مشاغل سالم در بخش خصوصی هدایت کند بسیاری از این مشکلات برطرف می شود. بهترین وضعیت برای این گروه از دختران و زنانی که سرپرست خانوار هستند این است که شغل ثابت و سرپناهی داشته باشند.

دکتر نیک روش، به راه های قانونی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، اصولی در قانون اساسی آمده است که از جمله می توان به اصل ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی اشاره کرد که دولت را موظف به بیمه خاص بیوه ها، زنان سالخورده و بی سرپرست کرده است. همچنین در اصل ۲۹ قانون اساسی نیز به برخورداری از تامین اجتماعی اشاره شده است از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایت‌های مالی آن را تامین کنند. اما اینکه این قوانین تا چه حد اجرایی شده و آیا در عمل توانسته بخشی از مشکلات این قشر از جامعه را حل کند پرسشی است که مسئولان باید به آن پاسخ دهند و کارنامه عملکرد خود را ارائه دهند.

وی در پایان یادآور شد: جامعه می تواند با فرهنگ سازی از راه رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی، نگاه عمومی نسبت به دختران و زنان سرپرست خانوار را به عنوان زنان شریف و زحمتکش که به دلیل مشکلات مجبور به تلاش بیشتر برای اداره زندگیشان هستند عوض کند. بدین ترتیب از مشکلات آنها نیز کاسته می شود و حرمت و جایگاه اجتماعی و خانوادگی حذف می شود

payjor.ir/?p=16266

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

فاطمه حمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

دو هزار بسته معیشتی به انجمن حمایت از زندانیان ایلام اهدا شد

س تیر 20 , 1402
ایلام_ با تلاش و رایزنی‌های دادستان مرکز استان و مدیرکل زندان‌های ایلام با فتاح رییس بنیاد مستضعفان کشور، مبلغ ۲۳ میلیارد ریال و دو بسته معیشتی به انجمن حمایت از زندانیان ایلام اهدا شد.

شاید برای شما جالب باشد

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع