فاطمه حمدی- صاحب امتیاز سایت پی جور
کرونا، روابط و زندگی اجتماعی را هدف گرفت و ماهیت بسیاری از هنرها را به چالش کشید موضوعی که امسال جشنواره ها را تحت تأثیر قرار داد؛ همچنان که ماهیت جشنواره ها با حضور حداکثری خبرنگاران و مسوولین، هرگز با حداقل خبرنگاران و تماشای آنلاین جشنواره همخوان نبود. به صورتی که صندلی های چیده شده با فاصله دو به دو جدا از هم، اجباری بودن استفاده از ماسک… از وجوه بارز آن بود.
جشنواره های امسال با دشواری ها و سختی های بسیاری روبرو بودند اما با وجود این همه دشواری ها برگزار شدند.
ششمین جشنواره ابوذر همانند تمام جشنواره های دیگر زیر سایه سنگین کرونا به رغم تمام تمهیدات اندیشیده شده (انتخاب مکان مناسب و رعایت فاصله حضار تا کاهش تعداد خبرنگاران و تنها دعوت از برگزیدگان جشنواره) برگزار شد.
نکته مثبت و حائز اهمیت برگزاری جشنواره های امسال (جشنواره فصلی و ابوذر)، نظم قابل قبول برگزیدگان در رعایت شیوه نامه های اعمال شده و الزام به رعایت موارد مطرح شده بود؛ چنانچه علاوه بر حضور حداقلی خبرنگاران و اهالی رسانه، چیدمان صندلی ها و فضایی که امکان رعایت فاصله اجتماعی را می ساخت، خیالمان را تا حدی از بابت سلامت آسوده می سازد.
جشنواره ابوذر ویژگی ها و قوت هایی داشت که صرف نظر از کاستی ها، توانمندی مجری آن بود که می بایست چیزی از جشنواره های پیشین کم نداشته باشد و با اجرای خوب جوان شایسته رسانه “محمد سجاد صفرپور” آغاز شد.
غایب بزرگ این نشست که در بدو ورود عکسش در گوشه ای از سالن نگاهت را به سویش می کشید ” پژمان مهدوی فر” بود؛ روزنامه نگار و پیشکسوت مطبوعات که به دلیل ابتلا به کرونا از میان ما رفته بود. مجری را بر آن داشت تا در شروع صحبت های خود یاد و فاتحه ای نثار روح آن مرحوم کند.
جشنواره ابوذر، همه بخش هایش را در ادامه و به دنبال دوره های پیشین حفظ کرده بود. تعدد بخش ها و پرداختن به بخش ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی… سرودن اشعاری در وصف ایشان توسط شاعر ایلامی و پخش کلیپی از مراسم سنتی ایلام در سوگ سردار، یکی از نکات حائز اهمیت این جشنواره بود.
و اما یکی از حاشیه های این جشنواره که خبرنگاران را رنجاند عدم حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در جمع منتخبین جشنواره بود که جای بسی تامل بود تا آنجا که سردار شاکرمی در همین رابطه خطاب به وی گفتند: جناب خودآموز میتوانست ماموریت خود را به زمان دیگری موکول کنند و ضمن احترام به اهالی رسانه باید در این جشنواره حاضر می شدند.
نکته مثبت که در این چشنواره به چشم می خورد حضور چهره های جوان زیادی در این جشنواره بود که حالا فرصت پیدا کرده اند تا توانایی های شان را به نمایش بگذارند و خودشان را به اثبات برسانند.
پس می توان امید داشت در میان پیشکسوتان رسانه؛ این جوانان بتوانند متفاوت و پویا ظاهر شوند.
از نکته های قوت و مثبت حاشیه این جشنواره: تجلیل از خانواده های زنده یاد پژمان مهدوی فر و زنده یاد امید ولی بیگی از خبرنگاران و عکاسان بسیجی استان بود.
و همچنین تجلیل از برگزیدگان کشوری که خارج از بحث رسانه از طرف رئيس سازمان بسیج رسانه تقدیر بعمل آمد ؛
* تجلیل از “فاطمه حمدی” در موضوع حوزه زنان رتبه کشوری
* تجلیل از “اکبر یعقوبی” مدیر برگزیده خبرگزاری فارس در بین خبرگزاریهای سراسر کشور
*تجلیل از “فاطمه محمدمرادی” بخاطر کوچکترین فرد در رسانه استان که دست نوشته اش در وصف حاج قاسم حائز رتبه شد.