مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام پیشنهاد کرد در سطح روستاهای استان که حتی در اوج فصل تابستان مصرف در حدود ۲۰۰ ساعت فول بار هستند، به جای احداث شبکه گاز از برق استفاده کنند و در صورت موفقیت در کشور نیز طرح شود.
به گزارش پی جور، دکتر “هادی شیرخانی” در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به همت پرسنل شرکت توزیع نیروی برق استان بهسازی ۱۱۰ روستا در سال جاری در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه اولین استان در سطح کشور بودهایم که روستاهای بدون برق را برقدار کردهایم و اولین استان نیز در تجهیز عشایر کوچرو به برق بودهایم که توانستهایم در فاز اول طرح، برق ۲۴۰۰ خانوار عشایر را تامین و در ادامه ۳۰۰ خانوار مابقی را با واگذاری پنل خورشیدی به برق تجهیز کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام با تاکید بر اینکه اکنون به سوی بازسازی و بهسازی شبکه برق روستائی رفته و با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی، روند مناسبی را طی کردهایم، افزود: از ۱۱۰ روستای استان، ۵۰ روستا به طور کامل عملیات بازسازی و بهسازی صورت گرفته و تاکنون مبلغی بالغ بر ۱۳۲ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با تاکید بر اینکه اعتبار مصوب در جریان سفر رئیس جمهور با استان در حوزه برق ۲۵۰ میلیارد ریال بوده است، گفت: تاکنون از منابع استانی هیچ استفادهای در حوزه برق نشده است.
شیرخانی با اشاره به اهمیت پیگیری و انجام مصوبات سفر رئیس جمهور و کاهش هزینهها در تحقق امور مطرح شده، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه شرکت گاز ایلام موظف به تامین گاز ۱۰۰ روستای استان شده است در حالی که شرکت توزیع برق در تمام آن روستا شبکهی برق احداث کردهایم، پس بیاییم و برق را به عنوان سوخت جایگزین برای تامین نیاز روستائیان مطرح کنیم به این شکل که با اجرای تعرفههای تخفیفدار، معادل هزینهی گاز مصرفی از روستائیان از سوی شرکت برق گرفته شود و مابه التفاوت آن از محل گاز مصرفی نیروگاهها با شرکت گاز دریافت شود.
وی به مزیتهای اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: از یک سو هزینه توسعه شبکه گاز به اقتصاد کشور و استان تحمیل نمیشود و هم محیط زیست تخریب نمیگردد و جهت دیگر سرعت بهرهمندی مردم روستاها از این نعمت بالا میرود.
شیرخانی با بیان اینکه هزینه بهرهبرداری بیشتر از احداث است، تصریح کرد: باید در سالهای متمادی دو دستگاه موازی برق و گاز شبکه را بهرهبرداری و نگهداری کنند، بنابراین پیشنهاد میگردد به عنوان نمونه در سطح روستاهای استان که حتی در اوج فصل تابستان مصرف در حدود ۲۰۰ ساعت فول بار هستند، به جای احداث شبکه گاز از برق استفاده کنند و در صورت موفقیت در کشور نیز طرح شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام در مورد ارائه خدمت در مناطق حاشیه نشین و اینکه شبکه برق را در هانیوان شمالی احداث کرده است، اظهار کرد: متاسفانه خیلی از ساکنین به حقوق اجتماعی تعرض میکنند و حاضر به خرید انشعاب نیستند. علت هم این است که نمیخواهند هزینه خرید انشعاب و برق مصرفی را پرداخت کنند از اینرو اقدام به مصرف غیرمجاز میکنند در این راستا از دستگاه قضا و نیروی انتظامی میخواهیم برای مقابله با متجاوزین حقوق اجتماعی به ما کمک کنند و متخلفین را موظف به خرید انشعاب کنیم.
وی همچنین به مناطق حاشیه نشین میلاد و پیچ آشوری اشاره کرد و متذکر شد: متاسفانه دیدن چنین رویهای از سوی اهالی، تعداد دیگری از ساکنین را ترغیب به مصرف غیرمجاز کرده است. علاوه بر این بر شبکه برق فشار میآید و از جهت دیگر بدمصرفی نیز بالا رفته و از همه مهمتر بداخلاقیهای اجتماعی و فرهنگی توسعه مییابد بنابراین با رفع موانع قانونی و همچنین تسهیل استفاده از امکانات معابر، شرکت را در ارائه خدمت به مردم یاری کنید.
شیرخانی خطاب به مدیران دستگاهها و تقاضای تهیه دستگاه مولد اضطراری معادل با نیازهای ضروری ارگان برای ارائه خدمت، تصریح کرد: همهی دستگاههای اداری، اجرایی، خدماتی، درمانی و انتظامی در اولویت قطع برق هستند و از آنجاییکه برق اهمیت بالایی در حفظ امنیت دارد و اولویت با مصرف خانگی است، دستگاهها تا قبل از شروع فصل گرما نسبت به تجهیز خود به مولد اضطراری برق اقدام کنند.