مدیرکل امور عشایری ایلام با بیان اینکه معیشت عشایر علاوه بر اینکه تابع شرایط اقلیمی است وابستگی شدیدی به علوفه مراتع دارد، گفت: یکی از برنامههای مهم در خصوص توزیع نهاده های دامی پرداخت بیش از هفت هزار تن جو و نهاده دامی چون کاه و کلش به صورت نقد یا ضمانت نامه بانکی سه ماهه بین عشایر توزیع است و در صدد افزایش علوفه و نهاده های دامی به عشایر تا ۲۰ هزار تن هستیم.
به گزارش پی جور، فرشاد یاسمی مدیرکل امور عشایری استان، امروز سه شنبه (۱۵مهر) در کنفرانس خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز روستا و عشایر،اظهار داشت: توجه به عشایر یک حس درونی است و باید همه مدیران این را درک کنند که جامعه عشایری با جامعه روستایی متفاوت است و این قشر محدود به مکان نیستند.
وی افزود: عشایر با توجه به کمبود آب در مراتع و افزایش قیمت نهادههای دامی با مشکل جدی مواجه هستند و خشکسالی ها نیز تاثیر منفی زیادی بر درآمد عشایر داشته است.
یاسمی، به ذخیرهسازی و خرید دام و فرآورده های دامی مازاد از تولیدکنندگان توسط امور عشایری ایلام اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان امور عشایری برای پیشگیری از ورشکستگی دامداران، کلیه دام ها و فرآوره های دامی مازاد بر نیاز آنها را با قیمت دولتی از عشایر استان خریداری و ذخیره سازی می کند.
وی تصریح کرد: افزایش خرید دام حذفی عشایر از ۶۵ هزار به ۸۵ هزار راس نقش مؤثری در رفع مشکلات اقتصادی خانوار عشایر ایفا میکند.
آبرسانی و تامین سوخت به مناطق عشایری ایلام
یاسمی اظهار داشت: از مشکلات حوزه عشایری استان ایلام تامین آب مورد نیاز این قشر است که ۲۰ دستگاه تانکر آبرسان باید به ناوگان حمل آب عشایر اضافه شود، در حال حاضر پنج دستگاه تانکر اضافه شده و رایزنی تامین اعتبار جهت افزایش این تعداد دستگاه و همچنین به کارگیری بخش خصوصی برای آب رسانی به عشایر در حال انجام است تا میزان دفعات توزیع آب بیشتر و باتوجه به خشکسالی و کاهش آب رودخانه ها، باید آب احشام عشایر نیز تامین شود.
این مسئول اضافه کرد: بهسازی ایل راهها و مسیر کوچ عشایر جهت تردد پاییزه جمعیت عشایری استان یکی دیگر از اقداماتی است که در دستور کار این اداره قرار دارد.
مدیرکل امور عشایری ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به سوخت رسانی نیز اشاره نمود و افزود: با وجود پیگیریهای انجام شده و هشدارهایی که پیش از فصل سرما داده شد، هنوز سامانه تجارت آسان به عنوان سامانه ثبت نام سوخت با مشکل مواجه است.
وی گفت: با این حال سازمان امور عشایر از محل سهمیه روستاییان و سایر منابع به صورت فوری نسبت به تأمین سوخت اقدام تا سوخت رسانی به عشایر انجام شود.
تجهیز خانواده های عشایر استان به پنل های خورشیدی
مدیرکل امور عشایری استان با اشاره به دیگر برنامه های در دستور کار، افزود: تجهیز خانواده های عشایر استان به پنل های خورشیدی طی پنج سال، برای تامین برق و روشنایی این خانوارهاست و در این راستا ۶۰۰ دستگاه پنل خورشیدی با همکاری شرکت توزیع برق استان تا پایان سال جاری بین جامعه هدف عشایری توزیع می شود.
فراهم سازی امکان تحصیل دانش آموزان عشایر
مدیرکل امور عشایری استان ایلام اظهار داشت: به منظور حمایت از دانش آموزان عشایری اقلام فرهنگی و آموزشی نظیر لوازم التحریر و بسته های فرهنگی فراهم شده و طی تفاهم نامه منعقد شده با نوسازی مدارس استان باید مدارس عشایر به کانکسی یا ساختمان همراه با وسایل گرمایشی تجهیز خواهند شد.
حمایت از زنجیره تولید گوشت در استان ایلام
مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: تولید سالانه عشایر استان ایلام ۹۰ هزار تن انواع فرآورده های دامی به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.
یاسمی بیان داشت: نرخ خرید دام حذفی عشایر در استان ۳۱ هزار تومان و در کشور این رقم ۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است و همچنین به ازای هر کیلوگرم وزن دام سه کیلوگرم جو یارانه ای به قیمت پایین تر از نرخ بازار به عشایر داده می شود.
آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال کوچروی استان ایلام
فرشاد یاسمی از آغاز واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال کوچروی استان خبر داد و گفت : طرح واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال عشایر استان با همکاری مرکز بهداشت در حال اجرا می باشد و در کل بیشاز ۹۰ درصد جمعیت عشایری استان ایلام علیه بیماری کرونا واکسینه شدند.
مدیرکل امور عشایری ایلام افزود: در صورت تأمین به موقع واکسن، تمامی گروههای هدف و آسیبپذیر جامعه عشایری استان در مدت کوتاهی واکسینه خواهند شد.
وی افزود: از ابتدای شروع پاندمی کرونا امور عشایر استان اقدامات خوبی در بحث پیشگیری و خدمات بهداشتی و پزشکی در این استان به انجام شده است.
به گزارش پی جور، استان ایلام داری ۱۱ هزار خانوار با ۶۰ هزار نفر جمعیت عشایری است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام را در اختیار دارند.