اهمیت رزومه قوی تحصیلی برای جلسه مصاحبه دکتری




کدخبر   3148

تهران- وجود یک رزومه قوی و عالی تحصیلی برای کسب موفقیت در مصاحبه دکتری یک امر ضروری محسوب می‌شود. در واقع رزومه چکیده‌ای از توانمندی‌ها و سوابق علمی دانشجویان که حداکثر در دو یا سه صفحه باید

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

به گزارش خبرگزاری مهر، همانطور که میدانید داوطلبان ورود به دوره دکتری باید برای ادامه تحصیل در این مقطع ابتدا با مطالعه بهترین منابع کنکور دکتری در آزمون دکتری شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کند و پس از آن به جلسه مصاحبه دکتری دعوت می‌شوند.

وجود یک رزومه قوی و عالی تحصیلی برای کسب موفقیت در مصاحبه دکتری یک امر ضروری محسوب می‌شود. در واقع رزومه چکیده‌ای از توانمندی‌ها و سوابق علمی دانشجویان که حداکثر در دو یا سه صفحه باید تنظیم شود، به حساب می‌آید که یا به صورت حضوری به داوران ارائه می‌شود و یا از قبل برای آنان ارسال می‌گردد. تنظیم این رزومه باید به چه صورت باشد؟ ذکر چه مطالبی می‌تواند تأثیرگذاری آن را بیشتر کند تا داوران آن را بپذیرند؟

این رزومه دارای بخش‌های مختلفی است که در چند صفحه گردآوری می‌شود. نکته‌ای که باید در رزومه به آن توجه شود این است که این رزومه برای تحت تأثیر قرار دادن استادان داور برای جذب شما در دانشگاه است و فقط باید بیان کننده توانایی‌های علمی و تحصیلی و پژوهشی شما باشد. در این مطلب می‌خواهیم به شرح چند نکته اساسی برای قوی کردن رزومه تحصیلی داوطلبان ورود به دوره دکتری می‌پردازیم.

اطلاعات شخصی

این بخش شامل اطلاعات شخصی دانشجویان مانند: نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره کد ملی، شماره تماس و نشانی منزل می‌شود. این حداقل اطلاعاتی است که باید حتماً در رزومه خود ذکر کنید. اطلاعات بیشتری از جمله محل تولد و شماره شناسنامه را می‌توانید بسته به میل خود اضافه کنید اما خلاصه بودن این مطالب می‌تواند به نفع شما باشد و همچنین گذاشتن عکس پرسنلی نیز بستگی به نظر شخصی خود افراد دارد.

سوابق آموزشی

یکی از مهمترین بخش‌های رزومه بخش سوابق تحصیلی محسوب می‌شود. برخی داوران توجه زیادی به این بخش و دانشگاه‌هایی که داوطلبان در آن تحصیل کرده‌اند دارند. اطلاعاتی از قبیل نام دانشگاه، رشته، گرایش، زمان ورود، زمان فارغ التحصیلی و معدل را می‌توانید در این قسمت بیاورید. ابتدا اطلاعات کارشناسی ارشد خود را بنویسید و به ترتیب به مقاطع پایین‌تر بروید. اگر رتبه اول تا سوم دوره تحصیلی خود در آن شاخه درسی شده‌اید در انتهای معرفی حتماً اقدام به ذکر آن کنید. افرادی که در کنکورهای کارشناسی و یا کارشناسی ارشد نیز جزو رتبه‌های برتر بوده‌اند نیز با ذکر سال کنکور رتبه کسب شده و گرایش مربوطه را ذکر کنند.

معرفی پایان نامه‌ها

اهیمت این بخش نیز در میان داوران بسیار بالاست زیرا نشان دهنده زمینه فعالیت‌های علمی داوطلب است. اگر هم در دوره کارشناسی و هم در دوره کارشناسی ارشد پایان نامه ارائه داده‌اید ابتدا پایان نامه کارشناسی ارشد را ذکر کنید و سپس پایان نامه کارشناسی را. در این بخش حتماً اطلاعاتی مانند نام پایان نامه، اسامی استاد راهنما و استاد مشاور، نام دانشگاه و دانشکده، زمان ارائه پایان نامه و درجه کسب شده در پایان نامه را ذکر کنید. در این بین اگر کارهای تبدیل پایان نامه به کتاب را نیز انجام داده و حتی اقدام به چاپ کتاب را نیز کرده باشند امتیاز بالایی برای دانشجو به حساب می‌آید.

داشتن سوابق پژوهشی و علمی

اگر کتابی تألیف و یا ترجمه کرده‌اید حتماً در این قسمت از آنها نام ببرید. اطلاعاتی که باید بیاورید شامل نام کتاب، نام نویسندگان، نان نشر چاپ کننده کتاب و سال چاپ آن می‌باشد. بعد از اسم بردن ازکتاب های تألیفی و ترجمه خود نوبت به نوشتن نام مقالات چاپ شده شما می‌شود. این قسمت را کامل پر کنید و باید حتماً شامل نام مقاله، نام مجله و یا کنفرانسی که در آن به چاپ رسیده است، نام نویسندگان، تاریخ چاپ و یا پذیرش مقاله مورد نظر باشد. طبقه بندی این مقالات بهتر است در سه دسته تفکیک شده مقالات علمی پژوهشی، مقالات علمی ترویجی و مقالات همایشی کنفراسی باشد.

مدارک تحصیلی زبان و تسلط کامل بر زبان انگلیسی

اگر در طول زمان تحصیل در زمینه زبان انگلیسی مطالعه کرده و یا مدرک تحصیلی دریافت کرده‌اید آن را حتماً قید کنید. اگر هم زمان با دریافت مدرک توانسته باشید به مکالمه زبان نیز تسلط داشته باشید یک امتیاز بالا برای شما محسوب می‌شود. زیرا امکان دارد در بدو ورود شما به جلسه چند سوال انگلیسی از شما پرسیده شود و اگر بتوانید با اعتماد به نفس کامل پاسخگوی داوران باشید یک قدم نسبت به رقبای خود جلوتر هستید.

* این مطلب صرفاً یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در مورد محتوای آن هیچ نظری ندارد. 

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

سرانه درمانی قرچک باید افزایش یابد

ش آذر 30 , 1398
قرچک- فرماندار قرچک گفت: سرانه درمانی قرچک با توجه به نزدیکی به تهران باید افزایش یابد.

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع