از شایعه تا واقعیت؛ بی کیفیتی “آرد” یا “نان” کدامیک؟!




کدخبر   19388

به گزارش پی جور؛ طی هفته های گذشته، در سطح شهر زمزمه های با این مضمون ” نان بی کیفیت در ایلام” به گوش می رسید و اکثریت مردم به این موضوع گلایه مند بودند و این شبهه در بین آنها ایجاد شده بود که ” آرد یا نان ” کدامیک بی کیفیت است؟!

نانوایان انگشت اتهام به سوی سازمان غله بلند کرده و معتقد بودند که “آرد بی کیفیت” در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و از طرف دیگر، سازمان غله استان بی کیفیت بودن آرد را به جد رد کرده و علت را خود نانوایی ها می داند.

باباخانی مدیر غله و بازرگانی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار پی جور معقتد است: برخی از نانوایی های غیرمجاز و ریزشی به دلیل برخوردهای قانونی برای ممانعت از فعالیتشان اقدام به حاشیه سازی و ایجاد تنش در سطح جامعه با عنوان بی کیفیت بودن آرد می کنند در حالی که همین افراد اقدام به گران فروشی نان به عنوان کالای اساسی و ضروری در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی می کنند.

وی می گوید: به طور اصولی پخت نان زنجیره طولانی از کاشت گندم در مزرعه تا تبدیل به آرد در کارخانه آردسازی و در نهایت رسیدن به نانوایی را طی می کندکه قطع به یقین مشکلات در هر یک از این زنجیره تولید بر کیفیت محصول اثر می گذارد.

در همین راستا مدیر کل غله استان ایلام برای رسیدن به صحت و سقم گفته هایش ترتیب بازدید از کارخانه آردسازی نگین زاگرس را برای خبرنگار ما فراهم نمود.

شناسنامه کارخانه آردسازی نگین زاگرس واقع در صالح آباد _ شهرستان مهران

  • یکی از بزرگترین کارخانه های ایران با ظرفیت ۲۰۰ تن در شبانه روز
  • بهره برداری در سال ۱۳۹۸
  • زمینی با مساحت ۱۶۲۰۰متر مربع با ۴ هزار و ۸۰۰متر مربع زیربنا.
  • تکنولوژی ۲۰۱۸ آلمان _ ترکیه
  • تولید ۱۲۰۰ تن آرد مرغوب در ماه
  • اشتغال ثابت ۳۰ نفر در بخش (ریکا) صالح آباد شهرستان مهران.
  • تولیدات این کارخانه؛ آرد سنگک، بربری، تافتون، لواش، آرد نول (آرد شیرینی و کیک) سبوس خوراکی و دامی.
  • بالاترین سقف سبوس آرد سنگک ۱۱درصد. _ سبوس آرد تافتون لواش ۱۴درصد. _ سبوس آرد بربری ۱۸درصد

منصور حیدربیگی مدیر کارخانه آردسازی نگین زاگرس در گفتگو با خبرنگار پی جور به خوبی تمام مراحل تولید آرد از گندم را به صورت کامل و عملی تا مرحله رسیدن به دست مردم را توضیح دادند.

وی می گوید: در فرآیند تولید آرد، گندم خریداری شده از سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران بوسیله کامیون های شخصی از مراکز ذخیره سازی گندم دهلران_ دشت عباس حمل و به محض ورود گندم درب کارخانه در آزمایشگاه فنی نمونه گیری می شود. آرد های مختلف با توجه به مصرف نانواها از جمله سنگک، بربری تافتون، لواش یا آرد نول همان آرد شیرینی و کیک توسط آسیابان شرکت با تنظیمات دستگاه ها انجام می گیرد و برای مصرف در واحد کیسه گیری در بسته بندی های ۴۰ کیلوگرمی با برچسب و تاریخ مخصوص همان روز در داخل شهر و مصرف کنندگان ارسال می شود.

حیدربیگی ادامه می دهد: گندم های ورودی بعد از انجام آزمايشات دقیق و طی مراحل مختلف بوجاری، نم‌زنی و آسیابانی با بالاترین استانداردهای کیفی تولید و بسته‌بندی می‌شود.

وی می گوید: آرد این کارخانه براساس استانداردهای سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تهیه و تولید می شود و از آرد این کارخانه در تولید نان هایی از جمله سنگک، بربری، تافتون، لواش استفاده می شود.

مدیر کارخانه آردسازی نگین زاگرس بیان داشت: در سال های گذشته تا سال ۱۳۹۶ صادرات آرد به کشور عراق انجام می شد اما متاسفانه به دلایلی با تصمیم مقامات بالادست کشوری این صادرات متوقف شد.

وی با اشاره به اینکه، شرکت آرد نگین زاگرس دارای گواهینامه‌های ایزو در زمینه تولید و بهداشت است، تصریح کرد: آرد تولیدی این شرکت قابلیت صادرات به کشور عراق توان رقابت با آرد ترکیه و روسیه را دارد.

حیدربیگی بیان داشت: آردی که اکنون تولید می کنیم تقریبا ۹۰درصد مصرف استانی و ۱۰درصد برای استان های هم جوار از جمله آرد نول مصرفی کارخانجات بسکویت سازی و شیرینی پزی صادر می شود.

وی با اشاره به مرغوبیت آرد خاطرنشان کرد: از نظر کیفیت آرد هیچ مشکلی وجود ندارد چرا که علاوه بر کیفیت بالای گندم، سیستم خط تولید کارخانه نیز از جدیدترین سیستم های آسیابانی کشور می باشد اما در پخت نان؛ نانوایی ها بلافاصله آرد را تبدیل به خمیر می کنند و فاصله زمانی خواب خمیر را خیلی کم می کنند و به اصطلاح محلی “نان فطیر” به مردم می دهند که واکنش و اعتراض مردم را به دنبال دارد.

حیدربیگی نداشتن دانش روز و آموزش های لازم نانوایی ها در پخت نان را عامل بی کیفیتی تولید این ارزش غذایی خواند و برگزاری کلاس های آموزشی با حضور اساتید کشوری برای نانوایی ها را ضروری دانست.

مدیر کارخانه آردسازی در ادامه سخنان خود ضمن برشمردن هزینه های جاری از جمله حقوق کارکنان، بیمه تامین اجتماعی، مالیات، خرید کیسه، کرایه حمل، آب برق و انرژی از مبلغ شوک کننده قبض برق می گوید: ماه گذشته شرکت برق به عنوان ترانزیت برق مصرفی برای هر ماه ۳۰ میلیون تومان اضافه کرده است بعبارتی ۶ ماهه را ۱۸۰میلیون تومان قبض صادر کرده است که پرداخت این مبلغ برای ما بسیار سنگین است.

حیدربیگی در پایان عدم تناسب دستمزد آسیابانان که مربوط به ۶ سال پیش است با هزینه‌های جاری، هزینه بالای حمل گندم از مراکز ذخیره‌سازی به کارخانه از جمله مشکلات مربوط به کارخانه می باشد.

به گزارش پی جور؛ خبرنگار ما در طی این بازدید، عملکرد تجهیزات و دستگاه‌ های تولید آردکارخانه را از نزدیک مشاهده نمود و مدیر کارخانه از ابتدای انتقال گندم به کارخانه تا زمان بسته بندی آرد توضیحاتی را ارائه کرد.

آنچه به چشم خود دیدیم تمیزی و نظافت کارخانه و کیفیت و مرغوبیت آرد بود، کیفیتی که خلاف گفته های برخی از نانوایان پرمدعا بود!

متاسفانه عده اندکی از نانوایان، نانی که به دست مردم می‌دهند؛ بخشی خام و خمیر، بخشی سیاه و سوخته است و بی‌خیال به سلامت مردمانی که این نان را به هزار امید به سر سفره‌ی خود می‌برند…

https://payjor.ir/?p=19388

Print Friendly, PDF & Email
Spread the love

فاطمه حمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Next Post

پایش مشترک استانداری، شرکت گاز و برق از برخی از دستگاههای دولتی در ایلام

پ دی 20 , 1403
ایلام_ براساس مصوبه کارگروه انرژی استان، سرپرست دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری، مدیرعامل شرکت گاز و توزیع نیروی برق استان به صورت سرزده از برخی دوایر دولتی بازدید کردند.

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع