✍️: فاطمه حمدی
با گذشت بیش از دو ماه از شروع به کار استاندار جدید انتظار این است که انتخاب معاونین و مدیران در دولت چهاردهم بر اساس صلاحیت ها و شایسته سالاری صورت گیرد.
انگار همین دیروز بود که برخی رسانه های دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب در رقابت و پیشی گرفتن از همدیگر در انتخاب استاندار بومی یا غیربومی، مرتب علیه هم مطلب می نوشتند و به تجزیه و تحلیل کارشناسانه خود می پرداختند و در تایید نوشته های خود اما و اگر، دلیل و برهان به کار می بردند. رسانه های طرف استاندار بومی معتقد بودند که مطالبات و مشکلات بی شماری در سطح استان وجود دارد، از معضل بیکاری گرفته تا مشکلات واحدهای صنعتی، کشتارگاه دام و بلاتکلیفی و سرگردانی کارگران، بهبود مصائب علوم پزشکی، سلامت، راه آهن و غیره که فقط یک استاندار بومی می تواند به حل و هضم آن بپردازد و باعث شکوفایی و رونق اقتصادی و توسعه استان شود با همین برهان معتقد بودند از دست استاندار غیربومی که با فرهنگ و اقتصاد استان ایلام غریبه است، برنمی آید.
گویا ماراتنی که بیش از چند ماه طیف رسانه های دو جناح حتی مردم و نخبگان استان را درگیر انتخاب استاندار جدید کرده بود اینک در انتصاب گزینه های مدیران و معاونین شایسته و لایق در دولت چهاردهم نیز سرایت کرده است!….
در دنیای امروز که سرعت تغییرات و تحولات به شدت افزایش یافته و در کسری از ثانیه و در یک شب جمعه!! دلار ۵۰ هزار تومانی به ۸۰ هزار تومان می رسد آیا هرگونه تاخیر با در نظر گرفتن انتظارات و نیازهای واقعی مردم در روند تصمیم گیری در انتصابات جایز است؟!… اما به نظر می رسد این توجه به دور از صحنه تصمیم گیری قرار دارد.
متاسفانه شواهد نشان می دهد در پروسه انتصابات، ظاهرا استاندار قدرت تصمیم گیری مستقلی ندارد و از طرفی باید گفت تاسف بارتر اینکه مقاومت جدی و علنی از سوی برخی “مدیران مدعی توسعه” نشان می دهد که می خواهند به هر قیمتی که شده در چینش مدیران دولت چهاردهم قرار گیرند گویا نمی دانند دوره مدیریت دولت سیزدهم به سر آمده است.
برخی به دلیل رفاقت و فامیلی، منافع شخصی نه منافع عمومی اقدام به ایجاد تنش و به تاخیر انداختن رویه انتصابات شده اند که فاقد منطق و عقلانیت است. این استان به وجود نخبگان و شایستگان و آگاهان به مسائل و مشکلات استان و منطقه به شدت نیاز دارد.
قطع به یقین استاندار باید نسبت به انتصاب اشخاص مهم همت گمارد و افراد توانمند با “کارنامه و برنامه” در مسئولیت ها قرار دهد و از ابقا مدیران ناکارآمد دولت سیزدهم خودداری کند تا حواشی این روزها که با آن درگیر است خاتمه یابد. باید گزینه های احتمالی متعددی که دائم در حال رایزنی هستند را به چند گزینه محدود کند و استفاده از ظرفیت نخبگان و افراد شایسته در اداره و توسعه استان موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار به عنوان بالاترین مقام اجرایی دولت در هر استان از جایگاه ویژه در نظام تدبیر، ایجاد وفاق و اولویت بندی مسائل توسعه منطقه ای برخوردار است لذا بی شک تعیین و انتصاب مدیران و معاونین دانشمند به مسائل سیاسی و اقتصادی استان می تواند نقش موثری در توسعه اقتصادی و اجتماعی و کاهش چالش های عمده این استان داشته باشد.
این واژه را زیاد شنیده ایم؛ تصمیم درست، دیرهنگام” حالا تصور کنید که همین تصمیم های دیرهنگام هم بخواهد با چالش مواجه شود حتی اگر کرمی استاندار ایلام با نیازها و مشکلات این استان آشنایی کامل داشته باشند اما بخواهند مدیران ناکارآمد و نالایق دولت قبلی را ابقا کنند نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه می تواند آسیب های جدی به همراه داشته باشد.
متاسفانه چندین سال است که استان در خور نام و ظرفیت های خود مدیریت نمی شود به خصوص در دوره ریاست جمهوری مرحوم رییسی شاهد مشکلات و چالش ها و ظرفیت های معطل مانده اقتصادی و فرهنگی در استان بودیم اما تلاش ها و لابی های عده ای منفعت طلب برای ابقای خود نگرانی های زیادی را به وجود آورده است که مبادا استان ایلام بار دیگر با معاونین و مدیران ضعیف دست و پنجه نرم کند.
تعریف وفاق از منظر دکتر پزشکیان به معنی شایسته سالاری و عدم سهم خواهی توسط خود افراد گروه ها و جریان هاست و باید قرار بر این باشد بر مبنای “وفاق و همدلی” قاطعانه “روند تغییر” را بپذیریم معیارهای غلط و غیر حرفه ای چون ارتباطات فامیلی و سیاسی در انتخاب افراد باید کنار گذاشته شود تا افراد لایق به منصب ها دست یابند چرا که در دولت گذشته فرد یا افرادی به مقاماتی دست یافتند که در فضای رقابت البته هرگز به آن دست نمی یافتند جز اینکه از رانت های بادآورده بهره برده اند.
باید منتظر ماند و دید احمد کرمی استاندار ایلام پای برگه کدام گزینه انتخابی و یا ابقای کدام مدیر را امضا می کند و آیا تسلیم لابی های پشت پرده می گردد؟؟